Markerek (fegyver) - ALBA Paintball

Markerek (fegyver)

Mi az a Paintball Marker?

Aki csak most ismerkedik a paintball világával annak az első idegennek tűnő kifejezés a marker lesz. Gondolhatnánk, hogy biztos majd filctollal festünk a falra, de ez persze nem így van. A marker kifejezés egyidős a paintball történetével, ugyanis anno a fákat illetve teheneket egy puskából kilőtt festékkel jelölték meg aminek angol megfelelője a marking, a puskának pedig marker volt. Magyarul tehát ha valaki markerekről beszél, az valójában a paintball puskákról vagy fegyverekről. Nagyon sok féle paintball marker létezik, azonban ezeket mégis két féle csoportra tudnánk osztani:
Speedball marker - Dye DM9Woodsball Marker - Tippmann X7
  A Woodsball vagy más néven milsim (military simulation) markerek azok, amelyek kimondottan erdős, bokros vagy épületeken belüli használatra terveztek, azaz olyan szituációkra, mint amelyek egy háború során előjöhetnek. Ezek a markerek ugyanezen okból kifolyólag hasonlítanak is a harctereken használatos valódi lőfegyverekre, mint pl. AK47, M4A1, M16, stb. A Woodsball markerek egyik legnagyobb és széles körben ismert gyártója a Tippmann. Régóta jelen vannak a Woodsball piacon és nagyon sok féle kiegészítőt árulnak saját markereikhez, amelyekből szinte bármilyen kinézetű és tudású marker építhető. A Tippmann markerek könnyű karbantartása és megbízhatósága miatt használunk mi is ilyen fegyvereket játszatásra. A Speedball markerek ellentétben teljesen más irányt képviselnek. Ezek elsősorban versenyekre lettek kifejlesztve, ahol fontos az anyag nagy teherbírása illetve a precíz összeszerelés. Nem véletlenül, az ilyen markerek átlagosan többe is kerülnek. A speedball fegyverek előnye a könnyű súlyuk illetve kevesebb levegő felhasználásuk ami egy kritikus pontja lehet egy-egy versenyen való összeütközésnek, ahol meccsenként pár perc alatt több száz golyót is egymásnak eresztenek a játékosok.

 Nálunk használt markerek

Ha hozzánk jössz játszani, akkor alapvetően két féle marker közül választhatsz: az egyik a kimondottan játszatóhelyek számára gyártott nagy teherbírású Tippmann 98-as marker illetve egy ex-Tippmann designer által megálmodott BT Omega marker közül.

Tippmann 98

Ez a legelterjedtebb paintball marker a világon! Rendkívül híres megbízhatóságáról és könnyű karbantarthatóságáról. Ezer és egy féle kiegészítő és tuning felszerelés kapható hozzá. Tippmann 98 paintball marker

BT Omega

Ez a marker kiköpött mása az amerikai hadsereg által használt M16-os fegyvernek. Szintén rengeteg kiegészítő kapható hozzá, amelyekkel könnyen a saját ízlésnek megfelelően lehet alakítani. A BT Omega marker az egyik legolcsóbb és egyben legjobb minőségű milsim marker jelenleg a piacon. BT Omega paintball marker

Kövess minket

Partnereink